Jarní klubovky 4.května 2008

15.10.2008 19:32

NETRADIČNĚ TRADIČNÍ JARNÍ KLUBOVKY 4.května 2008

Tak tuto neděli bylo v okolí „Vojenského splavu“ v Opavě pořádně rušno. Jednak se tam konaly údajně kvalifikačky na mistrovství světa ve vodním slalomu nebo jak se ta disciplína přesně jmenuje (tak mě napadá - vodní slalom – to by byla pro borderky zajímavá výzva, co? J), ale hlavně pořádali Katmajáci již tradiční, ale přece tentokrát trochu speciální „KLUBOVKY“.

Jak už jsem říkala, kvůli „vodáckým kvalifikačkám“ se to kolem splavu hemžilo lidmi i auty, ale myslím, že když tam ráno zastavil malý autobus a vyskákalo z něj asi patnáct lidí s pejsky, byli z toho i světem protřelí vodáčtí závodníci trochu paf J.

Ale na vysvětlenou – tyhle klubovky si s námi prostě přijela užít i partička lidí z Horní Suché. A i když vlastně ani nevím, čí to byl nápad, musím říct, že to byl SUPRNÁPAD! Přestože si „hosté“ ze začátku rozložili své ležení na opačné straně cvičáku, postupně se oba „tábory“ začaly promíchávat a na konci z toho byl totální mix při soutěži družstev. Ale o tom až později…

Jako první věc si pro nás Marťa připravila „na rozehřátí“ hru – běh beze slov, kdy páníček nesměl při běhu používat slovní povely. No řeknu Vám, pejsci běhali parádně a skoro to vypadalo, že se jim bez toho našeho řvaní a slovního navigování běželo dokonce líp než jindy J.

Po tomhle zahřívacím kole se postupně stavěly sekvence a parkury pro psí mrňata, začátečníky, pokročilé a závodníky. Všichni se moc snažili a bojovali a určitě to byla pro každého další cenná zkušenost. A jen tak pro zajímavost – zatímco začátečníkům i pokročilým jejich běhy nedělaly větší potíže, pro závodníky byl, až na pár světlých výjimek, jejich parkur pěkný masakr J. Pro ty, co nedorazili – nebojte, o parkůrek nepřijdete, prý si ho ještě někdy dáme na tréninku…

Ale o co jste (kromě jiného) přišli, byl závěrečný štafetový běh družstev. Každé družstvo tvořil začátečník, pokročilý a závodník. Každý člen družstva běžel určitou zvolenou část tratě, takže záleželo hodně na dobré strategii a sehranosti celého družstva.

Jó a málem bych zapomněla na další inovaci těchto speciálních klubovek – sedolehové rozcvičení člověčí části týmu před během. No, ehm, jen doufám, že se to neuchytí i na oficiálních závodech J.

Co ještě dodat? Pro vítěze všech soutěží byly samozřejmě připraveny pěkné ceny, ti nejlepší z řad Katmajáků si odnášeli i krásné poháry a věřím, že úplně všichni si odnesli fajn pocit z parádně prožitého nedělního dopoledne.

Organizátorkám, pomocníkům, fandícím rodinným příslušníkům a počasí děkujeme a na příštích klubovkách – MAJ! MAJ!

 

Jitule+Endža

—————

Zpět